שבת של משחקים- המלצות על פעילויות בית

אז מסתבר שבכל זאת אי אפשר ליהנות כל החורף מסופי שבוע של שמש מושלמת ושלפעמים הגשם לא פוסח גם על שישי- שבת. כך יצא, שכל התוכניות והפנטוזים שלי על טיול משפחתי בשבת לדרום אדום ועל כלניות ושקדיות התבטלו להן ובמקומן נשארתי עם הצורך ההכרחי לתכנן מה לעזאזל נעשה בשבת הקרובה?  

אממה.. מזל שבשבוע שעבר חגגנו לתום יום הולדת 6, חגיגה שבזכותה מלאי המשחקים שלנו התעדכן וחודש, אבל חודש עד לרמה הבלתי הגיונית בעליל של רגעים שבהם אני לא מוצאת את הילדים בין כל הקופסאות שבבית ואם זה לא מספיק, יש עוד לפחות חמש אריזות שעדיין לא הספקנו לפתוח (אל דאגה, מתכוונת לצמצם ולהחזיר חלק גדול בחזרה לחנות המוצא, אין צורך בשפע מוגזם שכזה).

מפה לשם, יש באמתחתי כמה המלצות על משחקים סופר שווים שאנחנו מאוד נהנים מהם לאחרונה ושעוזרים לנו להעביר זמן איכותי בבית, זמן שלולא הם סביר להניח שבסוף היה עובר מול מסכים. ולמרות שאין לי התנגדות נחרצת למסכים במידה והמינון הגיוני, אני תמיד מעדיפה לשחק עם הילדים משחקים שמערבים תקשורת אמיתית בין בני המשפחה והחברים ולא בין הילד לבין מפרץ ההרפתקאות.

מוכנים? קבלו את המומלצים של בית משפחת ידלין-

נחש מי-

איזה כיף היה לי לגלות שמשחק הקופסא האהוב עליי בתור ילדה שרד את מבחן הזמן ועדיין כל כך כייפי! המשחק כולל קלפים ושני לוחות, עליהם קלסתרונים מצוירים של אנשים, כל אחד ומאפייניו הייחודיים- מי עם קרחת, מי עם משקפיים, כובע, שיער בצבע כזה או אחר ועוד המון מאפיינים שונים. כל משתתף מקבל קלף ובו מופיעה אחת הדמויות, כשהמטרה של כל אחד היא לזהות על ידי שאלות מי הדמות של המשתתף השני? כמובן שאסור לשאול אם הדמות היא בן/בת, אבל כל שאר השאלות כשרות. המשחק מבית קודקוד, מומלץ לשני משתתפים מגילאי 6 ומעלה, למרות ששלי שיחקו גם בגילאים מוקדמים יותר, עם קצת עזרה מאבא/אמא.

5

לוטי קרוטי-

משחק קופסא שתום ממש אוהב! אפשרי למשחק של בין 2-4 משתתפים, כשכל משתתף מקבל דמות ארנב והמטרה שלו היא להגיע עם הארנב ראשון אל הגזר שנמצא במעלה הגבעה. ההתקדמות נעשית על ידי מספר הצעדים שכתובים על גבי כרטיסים שכל משתתף מרים בתורו. אם יוצא לשחקן קלף עם ציור גזר, הוא צריך לסובב את גזר הפלסטיק, עד שנפער חור על גבי המסלול- ארנב שנופל לתור החור מתחיל את כל הדרך מחדש. המשחק מבית ravensburger, מתאים לגילאי חמש +.

3

חתחתול-

עוד להיט אצלנו בבית, משחק קלפים שת'אמת, אף פעם לא הצלחתי לרדת לדקויות החוקים שלו, אבל הילדים נהנים לשחק אותו עם דודה נועם שלהם ונראה שממש נהנים. בעיקרון, כל שחקן מקבל 4 קלפים שהוא מניח הפוכים, שאר הקלפים משמשים כקופה. כל אחד מושך קלף בתורו וצריך להחליט אם הוא מחליף את אחד הקלפים ההפוכים שלו בקלף שמשך או לא. המטרה היא להגיע לסכום הנקודות הנמוך ביותר. כשמישהו חושב שהוא הצליח הוא קורא "חתחתול" והשמחה רבה. המשחק בית פוקסמיינד, חברה שאני אוהבת במיוחד, ומשלב זיכרון וחשבון.

4

הכנת שיקוי-

את המשחק הזה לא תמצאו בחנויות המשחקים, הוא לגמרי המצאה של תום וגיל אבל רץ חזק כבר לפחות שנה, חברים משני הגנים מגיעים אלינו במיוחד לאור השמועות על רקיחת השיקויים שמתרחשת אצלנו בבית. לשם המשחק צריך להצטייד בקצת קמח, צבע מאכל, מלחוכל תבלין צבעוני שאתם יכולים לתרום לטובת הדבר. מערבבים בגיגית גדולה או בבקבוקים חד פעמיים, בוחשים טוב טוב ומתפעלים מהתוצרת. אפשר להכין לפני רשימת רכיבים יחד עם הילדים, זה מכניס אותם לעניין וגם מדרבן אותם לתרגל כתיבה. ההנאה מובטחת ופליז אל תפחדו מהלכלוך, הכל מתנקה תוך שניה.

2

שעת סיפור

ואחרון חביב, אמנם לא משחק אבל ספר שאנחנו מאוד אוהבים בבית, חייבת להמליץ על "אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו" של אפרים סידון, שזכור לי ממש לטובה גם מילדותי. העלילה מתרחשת רחוק רחוק מעבר להר, בכפר קאקארוזו ליד הנהר, שם חיו מזמן שני אחים- אוזו ומוזו שמם. אוזו ומוזו אחים מאוד קרובים עד שיום בהיר אחד, בגלל ויכוח טיפשי מתחילים הם רבים ועד מהרה מכריזים על ברוגז לעולמים וחומה ממשית ביניהם חוצצים. הריב מחזיק מעמד הרבה דורות ושנים עד שילד וילדה, צאצאי צאצאים, מחליטים לשבור את החומה ואפילו מתאהבים. זה סיפור בעל מסר חברתי סופר אינטלקטואלי שמתאים בול לתקופתנו וכתוב בהומור ובחרוזים עם קריצות ציניות שמצחיקות לא רק את הקטנים אלא גם את ההורים.

1


אז שתהיה לכם שבת מלאה בחיוכים ובמשחקים יחד, עם המון הנאה וזמן איכות!

ואם אתם עדיין לא חברים בקהילת לימונצ'לו, אשמח שתיכנסו לקישור המצורף ותצטרפו, כך תוכלו לקבל ממני המלצות לאטרקציות וטיולים סופר שווים עם הילדים ובכלל, הרבה מהם חינמיים לגמרי.

מוזמנים גם לעקוב אחרי באינסטבלוג של לימונצ'לו- לחצו כאן.

תגובה אחת בנושא “שבת של משחקים- המלצות על פעילויות בית”

השאר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s